tisdag 29 november 2011

14 gäddor & en total utklassning

Japp, då sitter man hemma igen och tänker tillbaka på dagen. Vilket höstfiske vi har haft i år! Mycket fisk och framförallt riktigt bra bitar. Trots att man har varit ute en hel dag på sjön, så är man lika sugen på att sticka ut igen. Ja, fiske är verkligen som en drog.

Efter första fisketuren med Emil Cedlund och den nya sjön ville vi bara dit igen. En riktigt fin sjö, som är skräddarsydd för jerkbaitfiske. Fina vassvikar med bra djup, grynnor och lagom vegetation. Så redan dagen efter första turen planerade vi in ett nytt datum.

Vi mötte upp Emil vid sjön runt halv tio. Han satt i bilen och käkade frukost. Det första som slog mig var att han såg väldigt trött ut. Han berättade att han hade flyttat dagen innan och knappt sovit en blund. Vi plockade ihop grejerna och tågade ner mot sjön. Äntligen!

Första viken ser riktigt lovande ut. Vi kastar och kastar, men inget verkar hända. Inga följare eller ens minsta antydan till hugg. Jag tänker precis föreslå att sticka till nästa ställe när Emil gör ett sjuhelvetes mothugg. Fast fisk och helt okej storlek. Efter en kort, men intensiv drillning lyfter Emil upp gäddan för att ta ett par bilder. Gäddan sprattlar till och jag är nästan säker på att ena kroken har satt sig i Emils finger. Vi pustar ut allihopa när vi ser att den sitter i vanten. Ibland har man riktigt tur! Emil tar ett par kast till och ännu en gädda i samma kaliber faller för Emils gedigna dängande.

När vi är på väg till nästa ställe snackar vi om hur många gånger gäddorna ignorerade betena, innan de högg. Jag tror att vi tog 30 – 50 kast framför käften på gäddorna innan de tillslut högg. Ja, ibland är det bara till att nöta.

Emil står och pratar om helgens firmafest, när jag ser en fet virvel bakom min big bandit. Jag inser att jag står och drömmer. Jag tar hem betet en bit och gör ett vevstopp. PANG!! Gäddan hugger bara några meter från båten och jag får till ett halvtattigt mothugg. Gäddan släpper tyvärr efter några sekunder. Lite synd på en 4 plussare. Även Elias tappar en gädda på samma ställe.

Emil drar gädda efter gädda och när han är uppe i 7 tycker även han att det är sjukt. Vad gör vi för fel. Emil frågar Elias om han samlar ihop till pb…. nja man kan ju alltid hoppas svarar Elias :)

Dagen slutade med 14 gäddor landade. 10 till Emil och två var för mig och Elias. Hade vi inte tappat så många gäddor, så hade det varit en riktigt sjuk dag. Men gäddorna var rätt blyga i huggen. Stort tack till Emil och Jejje för en grym dag. Hoppas vi hinner ta en tur till innan isarna lägger sig. Och Elias, nästa gång blir det pb ;)

Skitfiske

Olof Garnegård - Clearwater Fishing TEAM

Solen tittade fram under flera korta perioder

Framme vid båten

Redo att åka
Dagens första
Bra start på dagen!
En liten snipa...

... som lätt avkrokades vid båtkanten

Ännu en gäddusling
Lätt hänt att skära sig mot gälbågarna
Olle med en fin pjäs

En av sjöns många härliga vasskanter

Jejje med sin första och hoppet om
att fisket nu skulle bli bra även för honom


lördag 26 november 2011

Härlig hösttur!

Idag var det bara jag och Elias i båten då brorsan jobbade. Riktigt kall höstdag med lite regn och mycket vind. Vi startade turen med en del trolling utan resultat. Efter en uppfriskade kort kaffepaus trollade vi vidare och Elias krokade den första gäddan. Inte större än halvkilot, men det är alltid uppiggade med dagens första. Resterande dag fortskred med ett par följare men inget skymt av gammelgäddan. Innan vi rodde iland tog vi några sista kast mot en vik och även jag fick kroka en liten snipa.


Trots segfiskad och kall tur åkte vi hem nöjda och belåtna efter en riktigt härlig dag med många skratt. Jag fick även inviga min nyinköpta rulle vilket var fantastiskt kul. Denna gång blev det en Shimano Stradic CI4 2500. Mycket nöjd med mitt köp och skulle varmt rekommendera den. Elias kastade flera suktande blickar efter den.

Hoppas att även ni är ute in i det sista innan isarna lägger sig.
Skitfiske på er alla!


 
Stina Garnegård – Clearwater Fishing Team




fredag 25 november 2011

Ny sjö och stora gäddor


Efter många diskussioner med fiskeguiden från Mien, Emil Cedlund, valde vi en dag med perfekta väderförhållande och styrde vår kosa mot en ny sjö. Den ligger inte långt från Mien, har samma klara vatten och stora gäddor men är betydligt grundare och mer passande för jerkbait.

Vi tog de första kasten bara några meter från båtplatsen och genast small det till i Olofs utrustning. En vild och stark gädda på 6.32kg.


Efter några jubel och high fives började dängandet igen. Knappt 10 minuter senare hördes nästa mothugg, återigen från Olof. Den lite mindre men över 4kg tunga pjäsen slapp vägkassen och fick simma ner bland växterna efter några bilder.


Emil tog oss till flera heta vikar och grynnor men vinden avtog och huggen blev allt försiktigare och färre.

Emil med dagens minsta

När någon timme utan landade gäddor passerat, drack vi kaffe och slurpade i oss het soppa för att komma igång igen.

Strax därefter fick både vindarna och gäddorna nya krafter. Dock hittade vi bara mindre snipor och körde sen bort från öarna och ner mot vassen där vindarna var som starkast.

Vi driftade längs med kanten när det släpande ankaret plötsligt fastnade i en sten. Vår guide fick då ofrivilligt demonstrera hur man snabbt tar sig upp i båten efter att ha ramlat i. Innan han bytte om till torra kläder lyfte han upp en 2kgs gädda som högg bara någon sekund innan han föll i. Han tog självklart hela händelsen som en man och skrattade gott undertiden han bytte ut sin blöta jacka mot en torr.

Trots ett dopp i 6 graders vatten fanns inga tankar om att sluta fiska, men försiktigare var vi. Längs med vassen steg gäddorna till ytan för att ta våra beten och bjöd på härliga hopp och plask.

När det blev mörkt hade vi landat mer och större gäddor än vi är vana vid, och tappat nästan lika många på grund av deras försiktiga nafs under dagens mitt.

Min grövsta var inte större än ca 3kg, men efter en så härlig dag med mängder skratt hade jag varit nöjd även om jag inte fått något. Hit ska vi igen!

Tusen tack till Emil Cedlund

Imorgon drar jag och Stina ut på en av våra vanliga små sjöar, bl.a för att testa hennes nya rulle. Ska bli ett sant nöje!

Passa på att fiska innan isarna stoppar oss!

/ Jejje CWF

Sjukt fiske!

15 minuters fiske, två grisar över 4 kilo. Den största på 6,32kg!

Nu tar vi ett gäng till!

// Olof


onsdag 23 november 2011

Och så var det Elias tur..

Klev nyss på en go höstgädda på seg trolling, med en Zaltwobbler. Bra start på eftermiddagsturen, 4,04 kg & 84 cm :)

Då tar vi ett gäng till :D

// Olof, CWF Team


måndag 21 november 2011

En dag på havet


Kvällen innan vi åkte gjorde jag och Stina en playlist, till morgondagens road trip. En lista fylld med perfekt bilmusik. Sen gick vi och la oss och somnade med tankarna kring Blekinge, havet och gäddorna.
Efter vi hade käkat frukost och packat ut i bilen körde vi, äntligen på väg! Stina drog igång playlisten och lyckan spred sig snabbt i bilen. Ja, det är svårt att inte le när man har ”Thunder Road” i högtalarna. En och halv timme senare kunde vi skymta den vassfyllda Garnanäsviken genom framrutan. Vi körde upp på gårdsplanen och bytte några ord med Jörgen ”Jögge” Garnegård. Han var lika glad som vanligt, men troligen inte lika glada som vi var. Vi fick ett sjökort och sen traskade vi ner till hamnen.


En glad och fiskesugen Stina

Vi packade ner alla grejer i båten och satte på jerkdragen. Stina tryckte ut oss från bryggan och Jejje rodde in i första viken, för att ta dem obligatoriska förstakasten. Det tog in 2 minuter förrän Elias gör det första motthugget. Fast fisk och efter en kort, men rolig drillning är den första snipan landad. Stina sneglar på Elias och man kan se hur sugen hon är på att dra en hon med. Och det fick hon göra. Ett kast senare hugger det på Stinas wobbler och direkt efter det hugger det på min med. Dubbeldrillning, kunde dagen börjat bättre? Vi pratade på väg ner till båten om hur många gäddor vi skulle dra för att bli nöjda. Man ska inte ha för höga förväntningar, så vi enades om tre gäddor. Och efter 10 minuter i första viken hade vi lyckats med det, härligt. Vi fiskade av de heta delarna av Garnanäsviken och jag lyckades kroka en gädda till innan vi åkte vidare mot Biskopsmålaviken.


Jejje med dagens första


Så ska det se ut
När vi kommit ner i viken var det dags för en kaffepaus. Och när man sitter där så kan man inte annat än att vara fullkomligt nöjd. Viken var väldigt svårfiskade på grund av att man fastnade i tång eller sjögräs i varje kast, men jag lyckades tillslut skick- sacka förbi de stora massorna av sjögräs och då högg det direkt…

Vackra Blekinge

Ett par kingar

Vi hade en riktigt bra dag! På två ställen hade vi ett par riktigt fina gäddor efter, men de högg tyvärr inte. Det enda som var lite störigt under dagen var att motorn på båten krabbade hela tiden. Det gick bara köra i maxfart och om man inte gjorde det så dog den. Det hindrade oss från att åka till många ställen vi egentligen hade tänkt åka till. Mörkret föll snabbt och när vi packade ihop draglådorna inne vid hamnen var man lite småledsen. Dagen flög iväg och vi ville bara uppleva den igen och igen och igen. – Blekinge, we'll be back!

Olof Garnegård - Clearwater Fishing Team





Stina i sitt esse
Fantastiska gäddor

lördag 19 november 2011

Snart, Blekinge!

Tyvärr blev dagens fiske inställt. Jag pratade med Jörgen igår och han sa att det skulle blåsa för mycket för att åka ut med den lille båten. 7 – 8 meter per sekund och vindbyar uppåt 13 meter per sekund.


Vi är supertaggade inför morgondagen och lämnar Spjutaretorp redan halv 7. För att vara i Garnanäs vid åttasnåret. Vinden och regnet har syresatt vattnet och det brukar få fart på gäddorna :)

Någon av er som fiskat idag? Hur var fisket? Ha det bra så hörs vi imorgon..


Olof, Clearwater Fishing Team


Elias med en härlig Blekingegädda

torsdag 17 november 2011

Ny medlem & planerad fiskeresa

Först och främst vill jag välkomna Stina Garnegård i teamet. Vem är då Stina? Jo, det är min syster. Stina har fiskat med oss flera gånger sen en tid tillbaka. Efter att hon sett vår kommande fiskefilm så har hon blivit helt fisketokig. Nu följer hon med så ofta hon kan och börjar bli en riktigt duktig gäddfiskare, särskilt för att ha fiskat så lite. Så vi hälsar dig varmt välkommen syrran! Alltid roligt med nytt folk i båten.


Stina & jag
Jag började direkt fundera på var vi skulle ta premiärturen med vår nya medlem. Och det tog inte många sekunder förrän Blekinge skärgård poppade upp. Vi har varit nere i Garnanäs två gånger tidigare och är fullkomligt förälskade i den underbara naturen. Bokskogar, klara vatten, klippor, vass och fantastiska vikar - Gäddorna mecka.

Prognoserna verkar lovande som bara den. Mulet med en temperatur runt 9 grader och västliga vindar på det. Allt från 3 – 7 meter per sekund. Stina sa till mig att hon har pratat med Daniel Petersson som har Blekinge som hemma vatten. Han hade gett oss lite tips inför resan. Tack för det Daniel!

Som det ser ut nu ska vi fiska lördagen, men troligtvis blir det söndagen också. Pratade med Jörgen på Garnsnäs fishingcamp för en timme sen och han tror att det kommer bli en bra fiskehelg. Men man vet aldrig. Det tar ett tag innan man lär känna nya vatten. Vi har ju varit där innan, men inte haft något drömfiske än så länge. Vad gör det, det kommer bli en grym helg.

Nu gäller det att förbereda utrusningen och ladda batterierna. För på lördag ska vi äntligen få återse Garnanäs. Jag kommer att uppdatera från mobilen, så ni är varmt välkomna att följa med oss på resan.

Skitfiske, vi ses på sjön

Olof Garnegård, Clearwater Fishing Team


Jag med en fin Blekingegädda
 
Blekinge - Lycka

Fin teckning

Elias med en fin bit

Bilden säger allt


onsdag 16 november 2011

Kort och kall tur på Grytsjön

Minusgrader, sol & noll vind. Kan det bli sämre? Japp.. nu ligger det även is i vikarna. Vi var bara ute ett par timmar i båten idag. Galet kallt fast att det inte var någon vind. Men det är alltid lika gött att komma ut en stund. Ta några kast och snacka lite över en kopp kaffe.

Snart får vi förstärkning i Teamet :) Och till våren går vi internationellt. Med andra ord, mycket på gång just nu! Skriver några rader om det imorgon, så det är bara att titta in.

Sist men inte minst. Vi har lite planer på att åka ner till havet nån dag och pröva på sent höstfiske vid Garnanäs. Längtar!

Hoppas ni andra lyckades bättre än oss med dagens fiske. Vi ses på sjön

Olle, CWF Team


IS
Lyckades iallafall kroka något
Fixade nyss lådorna och bytte krokar på dragen

Isen är här..

Jag vaknade tidigt imorse och det första jag såg när jag tittade ut genom fönstret var en isbelagd sjö. Blev lite deprimerad, men insåg rätt snabbt att den snart smälter igen.

Om en halvtimme ska vi ut och fiska hoppas vi kommer ut bara. Tror inte det är mer än några millimeter is. Äntligen ska Alex med och fiska. Mycket nöje! :)

Uppmaning till alla fiskare, ut och fiska nu innan det är försent!

Skitfiske lär det bli..

Olof, Clearwater Fishing Team


Vackert, men förbannat kallt

Gårdagens magiska solnedgång


tisdag 15 november 2011

Lunch break

Vi sitter nu på en udde mitt i sjön. Elden är igång och snart blir det korv. Kan behövas en sån här dag. Vi startade kl 9 imorse. Minus 2 och strålande sol. Nu är det inte så kallt längre. Hittills har vi bara landat en gädda. Hoppas på bättre fiske efter lunch :)

Over and out

Olle, Cwf




Alltid lika kul med fisk!

Lägereld
Jejje njuter av livet

måndag 14 november 2011

Fatta känslan!

Underbar kväll, blev dock inte fiske i Getsjön idag. När vi kom dit var båten uppdragen. Så vi körde till en annan sjö och nu kastar vi från land.

// Olof


Pigg kvällsgädda
Fiske, in i det sista

söndag 13 november 2011

Fiskesug

Har inte fiskat på två dagar nu och jag är redan galet fiskesugen. Känns som om jag inte fiskat på en hel månad. Skumt. Tur då att jag & Jejje ska ut på en eftermiddagstur i Getsjön imorgon. Har inte fiskat där på ett bra tag nu. Hoppas vi luckas lura ett par gäddor i alla fall. För de senaste gångerna jag har fiskat där har det varit stendött! Jejjes teori är att det finns en riktigt fet bäs där. Och han brukar inte ha fel ;)

Det gäller verkligen till att ta vara på de sista dagarna nu innan isen lägger sig. Förhoppningsvis dröjer det, men enligt prognoserna så är det inte helt hundra.

Vi har verkligen haft ett bra höstfiske i år. Eller jag i alla fall. Många gäddor och ett par av dem över fyra kilo! Med en topp på 13,24 :) Vilken lycka! Nä, det är verkligen Jejjes tur att dra något stort snart. Att hans pb fortfarande ligger på 5,4 kilo är ofattbart egentligen. Så mycket som han fiskat. Jag är övertygad om att han tar en fin madame snart.

Hur går det för er andra? Var hittar ni fisken? Fått något stort? :)

Ha det bra och skitfiske på er alla!

Olle G



Jejje med en fin gädda från förra turen


Fortsatt bra höstfiske

Gårdagens fisketur med Jejje var minst sagt förträfflig. När vi kom ut på sjön var det lite halvklart och friska vindar från öst. Vi rodde till den första västviken och Jejje la försiktigt ner ankaret. De nyinköpta betena skulle givetvis blötas direkt. Jag drog på min ”Pig Papegoj” medan Elias tog upp sin Freestyler ur draglådan. Jag hann nog inte ta tio kast förrän jag kände första stöten. Ett vevstopp gjorde susen och ett mothugg på det. ”Vad var det jag sa, min Pig skulle ju regera”. Vi hade nämligen snackat i bilen på väg till sjön, om vilket bete som skulle fungera bäst. Jag hann inte kroka av min gädda förrän Jejje gjorde mothugg. 1-1. Snacka om bra start på dagen!


Mycket trevlig gädda
Jejje tvekar aldrig när det gäller mothugg

Efter att ha fiskat av första viken började jag ro mot nästa spot. Plötsligt märkte jag att ena årtullen på den redan slitna båten hade spruckit. Och vi hade såklart glömt ta med oss grejer för att laga den. En timme senare hade vi provisoriskt fixat den söndriga årtullen med hjälp av en massa flätlina. Allt går att lösa! Efter det blev det en välförtjänt kopp kaffe och då märkte vi att det inte fanns ett enda moln på himmelen längre.


Vi prövade nästa vik och även branten till viken. Inte en följare, så vi tacklade om till trolling. Resten av dagen rodde vi båt och det var nog inte helt fel..

Vi hittade en sträcka fylld med gäddor som vi lurade upp med hjälp av Zalt och Cisco Kid-wobblers. Dagens resultat blev tio landade gäddor. Det blev även en riktigt rolig dubbeldrillning med lång lina ute. Tack för en go tur Jejje!

Ha det gött! :)

Olof, Clearwater Fishing Team


Dubbel-landning ;)

"Han trodde det var ett munspel"


En fröjd för ögat