onsdag 11 april 2012

Påskfiske

Jag åkte från Stockholm och min kusin från Malmö för att mötas hos Stina i de Småländska skogarna. Torsdag kväll, dagen innan fisket, visade prognosen stark vind, snö/regn hela dagen och en temperatur på 0-2grader.

Inte precis vad vi väntat oss, men på morgonen drog vi ut till sjön vi fiskat mest i av alla. Norra Grytsjön. Anledningen till att vi fiskat där så mycket är att den är så lättillgänglig från föräldrarnas hus och inte hur bra fisket brukar vara. Men känner man inte sig tvungen att kroka av gäddor varannan minut eller slå sitt personbästa så är det en mysig liten sjö med abborre, gädda och gös.

För längesen var abborrarna många och stora, men idag är de alla mindre än våra gäddbeten och vår teori är att den inplanterade gösen har rubbat systemet.

Men men, vattnet låg på en bit över 5 grader så vi hoppades på fina hugg inne i lekvikarna eller strax utanför. Det visade sig vara fel, så vi drog på jiggar från Orka och testade längs branterna utanför vikarna. Samma sak där. Hmm, var hittar vi dem då?

Det gäller att fiska av alla områden noggrant


Vi börjar drifta längs västsidans lekvik som följs av en lång vasskant och kastar iväg allt från swimbaits till rostiga skeddrag, men inget händer.

Det kalla vädret gjorde att vi bestämde oss för att inte fiska hela dagen, så vi fortsatte längs norra sidan och över mot den östra sidan där vinden legat på som mest. När vi kört en bra bit på den kanten och nästan ända fram till båtstaden smäller det äntligen till i min kusin Jonathans spö!

Äntligen!

Swimbait från Savagear
Lika liten och tunn som 95% av alla gäddor i den sjön, men vi kunde åka hem utan att känna oss helt misslyckade. Vi försökte lite till runt det området, utan att få några hugg.

Nu är jag tillbaka på Ribatex i Stockholm och ska snart beställa hem fler beten från olika leverantörer. Har ni önskemål på vad som ska säljas här så säg till!

Mvh
Jejje - CWF

måndag 9 april 2012

Australien

Hello mates!

Har kommer den forsta uppdateringen fran min Australienresa. Det kommer nog vara en hel del stavfel under textens gang, men det far ni leva med. Just nu sitter jag och dricker mitt morgonkaffe i en liten by som heter Denmark i Western Australia, det sager nog inte sarskilt mycket, men det ar nagra mil fran Perth. Men for att borja fran borjan.

Den 15 Februari landade jag och syrran i Sydney utan planer eller resrutter. Det enda vi visste var att vi hade fyra natter pa hostel. Och jag kan bara saga att den kanslan ar sa sjukt kittlande att det inte gar att beskriva. Vi visste inte var vi skull eta vagen eller om vi skulle fa nagan anstallning innan pengarna tog slut.
Vi hangde nagra dagar i Sydney och bara njot av livet med en valdig massa ol skona dagar i solen. De var det har dagarna jag forstod att jag inte skulle angra att jag stack ut i varlden. Sa mycket fantastiska manniskor man traffar hela tiden och vilket land att gora det i. Jag hade ju hort sa forbannat mycket bra om Australien, men jag trodde inte att det skulle vara sa bra. Ja, Aussies ar ett galet bra folk.

Det flasta som sitter och lasar den har texten undrar nog om det kommer handla om fiske snart. Ja... ta det lugnt det kommer snart. I alla fall.. Sydney var roligt men vi ville vidare ut fran storstaden sa vi akte pa surf camp i 5 dagar for att kunna tanka igenom vad ville aka. Innan jag akte till Oz hade jag aldrig tankt att jag skulle bli surfare, men sa blev det. Det ar en helt fantastiskt kansla nar man tar en vag. Jag ar inte sarskilt bra, men det handlar inte om det utan man utgar helt fran sig sjalv. De tar du och havet. Jag inser nu att ska jag skriva ner allt som har hant hittils sa kommer jag fa sittta har hela dagen och det hinner jag inte.
Hur kommer det sig att jag sitter flera hundra mil fran Sydney da. Jo , vi hyrde en van och akte ut pa en sjuhelvetes road trip.  Det var en helt sjuk resa det dar, man for i alla fall lite forstaelse for hur stort Australien ar. Nar man kor 8 timmar pa en dag och vagen gar rakt fram hela tiden och det ser likadant ut hela tiden. Proper Australia!

Julia hade en van i Denmark sa vi hoppade av road tripen och bestammde oss for att hitta henne. Vi gick runt och fragade folk om det kande nagan Frida Andersson och tillslut fick vi napp. Det ar namligen en ratt liten by.
Frida ar fran samma by som oss men har bott har nere i fyra ar nu. Och jag kan forsta henne. Hon sa till oss att vi far bo hos henne sa lange vi vill och forklarade vagen hem till henne, eftersom hon var pa jobbet.

Nar vi kom fram till huset mottes vi av hennes pojkvan Stuart Dodd och deras hund Kai. Jag har nog aldrig traffen en trevligare manniska an han. Att vi hade en massa saker gemensamt skadar ju inte. Det visade sig att han ar lika fisketokig som mig. Han hade precis varit och spelat in sista delen i hans nya fiskefilm.........

Ja nu har vi bott hos Frida och Stu i lite mer an tva veckor och jag kan bara saga att vi har haft det grymt bra. Vi har fiskat, surfat och njutit av livet till max.
Har kommer lite bilder fran olika dagar vi har varit ute. Vi har fiskat bade efter Bream, Herring och salmon. Underbart att ha fatt fiska av sig igen. Sarkillt nar man vet att ni dar hemma har varfiske efter gadda. Ja lite avis ar jag allt.

Jag hade kunnat skriva hur mycket som helst, men jag maste snart till jobbet. Jag kanske ska skriva ett par rader om det med. Sokte en massa jobb har och fick ett par napp efter mycket slit. Sa har jobbat pa tva olika vingardar nu denna och forra veckan. Och  om tva veckor drar vi vidare till Margret river for att jobba pa en farm i nagra manader.
Jag maste verkligen dra och jobba nu. Hade det riktigt bra och hoppas att texten inte ar allt for rorig!
Halsningar fran Australien!
Ollie


Release av en fin Bream

Sa ska det se ut nar man fiskar Beam


En dag vid havet

Jag med en liten bream

Drillning

Jag och Jullan efter flera timmars fiske

Nyrokta herrings med nyplockade citroner... galet gott

Bream... riktigt fina firrar. Och roliga att drilla


Det ar inte varje dag man surfar med delfiner

Stu med en grymt fin bream

måndag 2 april 2012

FESKEFROSSA!


Tjenare alla fiskare och friluftsmänniskor!

Jag jobbar ju som sagt på Ribatex nu, och vill inte låta er missa vår galna fiskerabatt under april månad.
Om du handlar hos oss nu så får du 30% rabatt på alla fiskeprylar.




Allt du behöver göra att att skriva in  FESKEFROSSA2012  i kassan så får du din rabatt.

Passa på!

och skitfiske på er!

Mvh - Jejje

söndag 1 april 2012

Tjena!

Igår var jag på en efterlängtad fisketur. Har nämligen fått låna Emil Cedlunds jerkspö på prov då han ska sälja det. Det var riktigt kallt och när jag väl hade sjösatt båten trodde jag knappt att jag skulle vara ute mer än en timme. Men Ribatex kläder har än en gång visat sig fungera helt perfekt och jag blev varken kall eller blöt! Såklart var det enormt tomt i båten utan mina fiskekompanjoner, men ack så härligt ändå. Det blev en relativt kort fisketur med ett hugg på en gädda runt kilot. Det blåste något fruktansvärt på sjön och såklart hade jag inget ankare så jag fick nöja mig med att stryka med i vinden.

Jag ser fram emot påskhelgen då Elias och min bror Jonathan kommer hem för fiske. Håll utkik, kanske även jag stolt får presentera ett efterlängtat nytt personbästa. Självklart kommer uppdateringar från helgen upp här på bloggen.

Stina - Clearwater Fishing Team