onsdag 11 april 2012

Påskfiske

Jag åkte från Stockholm och min kusin från Malmö för att mötas hos Stina i de Småländska skogarna. Torsdag kväll, dagen innan fisket, visade prognosen stark vind, snö/regn hela dagen och en temperatur på 0-2grader.

Inte precis vad vi väntat oss, men på morgonen drog vi ut till sjön vi fiskat mest i av alla. Norra Grytsjön. Anledningen till att vi fiskat där så mycket är att den är så lättillgänglig från föräldrarnas hus och inte hur bra fisket brukar vara. Men känner man inte sig tvungen att kroka av gäddor varannan minut eller slå sitt personbästa så är det en mysig liten sjö med abborre, gädda och gös.

För längesen var abborrarna många och stora, men idag är de alla mindre än våra gäddbeten och vår teori är att den inplanterade gösen har rubbat systemet.

Men men, vattnet låg på en bit över 5 grader så vi hoppades på fina hugg inne i lekvikarna eller strax utanför. Det visade sig vara fel, så vi drog på jiggar från Orka och testade längs branterna utanför vikarna. Samma sak där. Hmm, var hittar vi dem då?

Det gäller att fiska av alla områden noggrant


Vi börjar drifta längs västsidans lekvik som följs av en lång vasskant och kastar iväg allt från swimbaits till rostiga skeddrag, men inget händer.

Det kalla vädret gjorde att vi bestämde oss för att inte fiska hela dagen, så vi fortsatte längs norra sidan och över mot den östra sidan där vinden legat på som mest. När vi kört en bra bit på den kanten och nästan ända fram till båtstaden smäller det äntligen till i min kusin Jonathans spö!

Äntligen!

Swimbait från Savagear
Lika liten och tunn som 95% av alla gäddor i den sjön, men vi kunde åka hem utan att känna oss helt misslyckade. Vi försökte lite till runt det området, utan att få några hugg.

Nu är jag tillbaka på Ribatex i Stockholm och ska snart beställa hem fler beten från olika leverantörer. Har ni önskemål på vad som ska säljas här så säg till!

Mvh
Jejje - CWF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar