måndag 21 november 2011

En dag på havet


Kvällen innan vi åkte gjorde jag och Stina en playlist, till morgondagens road trip. En lista fylld med perfekt bilmusik. Sen gick vi och la oss och somnade med tankarna kring Blekinge, havet och gäddorna.
Efter vi hade käkat frukost och packat ut i bilen körde vi, äntligen på väg! Stina drog igång playlisten och lyckan spred sig snabbt i bilen. Ja, det är svårt att inte le när man har ”Thunder Road” i högtalarna. En och halv timme senare kunde vi skymta den vassfyllda Garnanäsviken genom framrutan. Vi körde upp på gårdsplanen och bytte några ord med Jörgen ”Jögge” Garnegård. Han var lika glad som vanligt, men troligen inte lika glada som vi var. Vi fick ett sjökort och sen traskade vi ner till hamnen.


En glad och fiskesugen Stina

Vi packade ner alla grejer i båten och satte på jerkdragen. Stina tryckte ut oss från bryggan och Jejje rodde in i första viken, för att ta dem obligatoriska förstakasten. Det tog in 2 minuter förrän Elias gör det första motthugget. Fast fisk och efter en kort, men rolig drillning är den första snipan landad. Stina sneglar på Elias och man kan se hur sugen hon är på att dra en hon med. Och det fick hon göra. Ett kast senare hugger det på Stinas wobbler och direkt efter det hugger det på min med. Dubbeldrillning, kunde dagen börjat bättre? Vi pratade på väg ner till båten om hur många gäddor vi skulle dra för att bli nöjda. Man ska inte ha för höga förväntningar, så vi enades om tre gäddor. Och efter 10 minuter i första viken hade vi lyckats med det, härligt. Vi fiskade av de heta delarna av Garnanäsviken och jag lyckades kroka en gädda till innan vi åkte vidare mot Biskopsmålaviken.


Jejje med dagens första


Så ska det se ut
När vi kommit ner i viken var det dags för en kaffepaus. Och när man sitter där så kan man inte annat än att vara fullkomligt nöjd. Viken var väldigt svårfiskade på grund av att man fastnade i tång eller sjögräs i varje kast, men jag lyckades tillslut skick- sacka förbi de stora massorna av sjögräs och då högg det direkt…

Vackra Blekinge

Ett par kingar

Vi hade en riktigt bra dag! På två ställen hade vi ett par riktigt fina gäddor efter, men de högg tyvärr inte. Det enda som var lite störigt under dagen var att motorn på båten krabbade hela tiden. Det gick bara köra i maxfart och om man inte gjorde det så dog den. Det hindrade oss från att åka till många ställen vi egentligen hade tänkt åka till. Mörkret föll snabbt och när vi packade ihop draglådorna inne vid hamnen var man lite småledsen. Dagen flög iväg och vi ville bara uppleva den igen och igen och igen. – Blekinge, we'll be back!

Olof Garnegård - Clearwater Fishing Team





Stina i sitt esse
Fantastiska gäddor

2 kommentarer:

  1. Ser redit härligt ut.. fina gäddor som tusan. Kul med så mycket uppdatering, fin blogg. Fina bilder

    SvaraRadera
  2. Tjena Martin!

    Tack så mycket! Ja vi försöker uppdatera varje tur numera. Kul att dela med sig av fisket & snacka med likasinnade. Något som du saknar på bloggen? Det är bara att säga till så ska vi se vad vi kan göra! :) Ha det gött & skitfiske

    Olof - Clearwater Fishing Team

    SvaraRadera