fredag 25 november 2011

Ny sjö och stora gäddor


Efter många diskussioner med fiskeguiden från Mien, Emil Cedlund, valde vi en dag med perfekta väderförhållande och styrde vår kosa mot en ny sjö. Den ligger inte långt från Mien, har samma klara vatten och stora gäddor men är betydligt grundare och mer passande för jerkbait.

Vi tog de första kasten bara några meter från båtplatsen och genast small det till i Olofs utrustning. En vild och stark gädda på 6.32kg.


Efter några jubel och high fives började dängandet igen. Knappt 10 minuter senare hördes nästa mothugg, återigen från Olof. Den lite mindre men över 4kg tunga pjäsen slapp vägkassen och fick simma ner bland växterna efter några bilder.


Emil tog oss till flera heta vikar och grynnor men vinden avtog och huggen blev allt försiktigare och färre.

Emil med dagens minsta

När någon timme utan landade gäddor passerat, drack vi kaffe och slurpade i oss het soppa för att komma igång igen.

Strax därefter fick både vindarna och gäddorna nya krafter. Dock hittade vi bara mindre snipor och körde sen bort från öarna och ner mot vassen där vindarna var som starkast.

Vi driftade längs med kanten när det släpande ankaret plötsligt fastnade i en sten. Vår guide fick då ofrivilligt demonstrera hur man snabbt tar sig upp i båten efter att ha ramlat i. Innan han bytte om till torra kläder lyfte han upp en 2kgs gädda som högg bara någon sekund innan han föll i. Han tog självklart hela händelsen som en man och skrattade gott undertiden han bytte ut sin blöta jacka mot en torr.

Trots ett dopp i 6 graders vatten fanns inga tankar om att sluta fiska, men försiktigare var vi. Längs med vassen steg gäddorna till ytan för att ta våra beten och bjöd på härliga hopp och plask.

När det blev mörkt hade vi landat mer och större gäddor än vi är vana vid, och tappat nästan lika många på grund av deras försiktiga nafs under dagens mitt.

Min grövsta var inte större än ca 3kg, men efter en så härlig dag med mängder skratt hade jag varit nöjd även om jag inte fått något. Hit ska vi igen!

Tusen tack till Emil Cedlund

Imorgon drar jag och Stina ut på en av våra vanliga små sjöar, bl.a för att testa hennes nya rulle. Ska bli ett sant nöje!

Passa på att fiska innan isarna stoppar oss!

/ Jejje CWF

4 kommentarer:

  1. Det verkar som att ni hade det riktigt trevligt gobbar!
    Grattis Olof för den fina firren :)
    Bra skrivet Elias!
    /Alex

    SvaraRadera
  2. Var ute och fiskade lite igår, men fick inte ens ett hugg. Verkar som det gick bättre för er. Riktigt fina gäddor. Den första ser ju större ut än sex.. Se om man hinner fiska några gånger till :)

    SvaraRadera
  3. Det har du helt rätt i, Alex :) och tack!

    Sånt är ofta höstfisket, varierar enormt från sjö och dag. Men bra att du inte ger upp. Kan ju vara kanonfiske imorgon :)

    Visst gör den det med sin fina kondition :)

    /jejje

    SvaraRadera
  4. Riktigt fin gädda!!! Och bra skrivet..

    SvaraRadera